Entrepreneurship portal

WaterCampus Leeuwarden faciliteert uw innovatie en helpt u uw business te ontwikkelen!
Heeft u de ambitie om uw bedrijf de komende jaren naar een hoger niveau te tillen? Of wilt u uw eigen bedrijf starten? Werkt u in de watertechnologie of in een aanverwante sector? Heel mooi! We kunnen elkaar helpen! Wie we zijn? Wij zijn WaterCampus Leeuwarden. WaterCampus is de grootste watertechnologie-hub in Europa. Een unieke plek waar onderzoek, onderwijs, kennis en ondernemerschap op het gebied van watertechnologie samenkomen. De ideale voedingsbodem om uw watertechbedrijf te starten of verder te ontwikkelen.

Waarom zou u deel uit moeten maken van WaterCampus?
U wilt uw organisatie natuurlijk ontwikkelen in een omgeving waar u de grootste kans heeft om deze tot een succes te maken. Bij WaterCampus vindt u alles wat u nodig hebt om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Op dit moment zijn 271 bedrijven en 29 kennisinstellingen aangesloten bij WaterCampus. Sinds de start in 2003 zijn er tientallen bedrijven en innovaties voortgekomen uit het WaterCampus-ecosysteem. Op en rondom de campus in Noord-Nederland werken inmiddels ruim 2.500 medewerkers. In het wereldwijde netwerk van aangesloten bedrijven is dit de veelvoud. Met andere woorden, we hebben altijd de juiste mensen in ons netwerk om u te helpen! En we gaan verder dan alleen watertechnologie. Bij WaterCampus hebben we alle kennis en ervaring gebundeld die nodig is om innovatieve ideeën om te zetten tot succesvolle doorbraakinnovaties.

Meer weten over ondernemerschap bij WaterCampus?
Neem dan contact op met Ronald Wielinga, onze manager ondernemerschap via +31 6121 38876 of r.wielinga@watercampus.nl.

Om succesvol te zijn, moet elke organisatie, groot en klein, toegang hebben tot:

Binnen de WaterCampus en binnen het Noord-Nederlandse innovatie-ecosysteem bestaat een geïntegreerd programma dat u als ambitieuze organisatie de juiste ondersteuning biedt op al deze pijlers. Selecteer hieronder het onderwerp van uw keuze.

Toegang tot getalenteerde mensen

WaterCampus biedt onderwijs-programma's in wetenschap en ondernemerschap om de beschikbaarheid van geschoold talent op alle onderwijsniveaus te vergroten.

lees meer

Toegang tot de markt

WaterCampus geeft bedrijven toegang tot het meest verbonden watertechnologienetwerk ter wereld.

lees meer

Toegang tot kapitaal

Bij WaterCampus hebben bedrijven toegang tot een verscheidenheid aan investeerders en fondsen om hen te helpen (inter)nationaal op te starten en op te schalen.

lees meer

Toegang tot kennis

WaterCampus is de toegangspoort tot alle kennis en netwerken die nodig zijn om van een innovatief idee een doorbraakinnovatie te maken.

lees meer

Toegang tot state-of-the-art faciliteiten

WaterCampus biedt toegang tot unieke fysieke faciliteiten die nodig zijn om innovaties optimaal te ontwikkelen, op te schalen en op de markt te brengen.

lees meer

Toegang tot... meer

WaterCampus staat in het hart van het innovatie-ecosysteem in Noord-Nederland en biedt veel meer ondersteuning.

lees meer

NEW

NEW staat voor Netherlands Enabling Water technology. Wetsus, Rijksuniversiteit Groningen, Deltares en de NOM bundelen hun krachten op het gebied van watertechnologie. In dit programma wordt er de komende jaren 8 miljoen geïnvesteerd.

Wil je leren hoe je je eigen bedrijf opzet in de watertechnology, of hoe je het naar een volgend niveau kan tillen? Dit is wat NEW ttt jou kan bieden

NEW-ttt is mede gefinanciert  door subsidies van de Ministrie van Economische zaken en Klimaat & het Ministrie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Interviews met stakeholders

Elke maand praat Ronald Wielinga met inspirators. Mensen die een prominente rol spelen op het gebied van ondernemerschap en / of in de watertechnologiesector. Waarom? Hij is verantwoordelijk voor het ondernemerschap bij WaterCampus. Hij gebruikt deze gesprekken om na te denken over het ondernemerschapsprogramma van WaterCampus. Dit om het programma continu te verbeteren. Hij deelt zijn inzichten graag met u en daarom vindt u een overzicht van de interviews hier.

Succesverhalen

We gaan ervan uit dat de informatie op de website u enthousiast heeft gemaakt over (samenwerking met) WaterCampus. Maar ‘de praktijk zal het leren’. Vind hier enkele succesverhalen van bedrijven die voortkwamen uit, of een samenwerking aangingen met WaterCampus en succesvol zijn, of op weg zijn om succesvol te worden.

Groeiprogramma

Staat u ervoor open om gedurende 2 jaar ondersteund te worden door topondernemers, professionals en experts in Europa’s meest verbonden watertechnologienetwerk? Dan raden we u aan om u in te schrijven voor het WaterCampus Groeiprogramma.

Wat kunt u verwachten? Bijvoorbeeld om verbonden te zijn met uw launching customer, opgenomen te worden in een (Europees) project of deel te nemen aan onze accelerator.

Lees meer