Toegang tot de markt

Een uitvinding kan alleen slagen als ze een oplossing biedt voor een marktvraag. Maar wat is deze marktvraag? Waar vind u uw klanten? En hoe overbrugt u de kloof tussen een potentiële klant die geïnteresseerd is en een echte klant die bereid is te betalen? En klanten zijn één ding. Waar zijn de partners die u kunnen helpen bij de productie van uw product? Of partners die uw product in hun verkoopportfolio kunnen opnemen?

Wij helpen u graag verder! Geïnteresseerd? 
Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.

WaterCampus is het meest verbonden watertechnologie-netwerk en innovatie-ecosysteem in Europa! Wij helpen u door:

  • Inzicht krijgen in het marktpotentieel en de marktvraag naar uw innovatie;
  • Koppel concrete cases van (launching) klanten aan innovaties bij startups en MKB;
  • Verbindingen leggen met mogelijke (technologie) partners;
  • Presenteer innovatie aan een breed publiek.

Zie hieronder enkele mooie voorbeelden van ondersteuning bij markttoegang.

WIS-award

Met de Water Alliance Innovation Stimulation Award worden innovatieve ondernemers (ook startups) uitgedaagd om hun meest innovatieve product te presenteren. De winnaar van deze prijs wordt geholpen om zijn innovatieve product internationaal in de schijnwerpers te zetten. De wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een broedplaats voor gouden ideeën en vormt soms de weg voor een internationale doorbraak.

Een van die doorbraken kwam nadat Hydraloop uit Leeuwarden (kleinschalige waterrecyclingsystemen voor thuis en op kantoor) in 2018 de WIS Award won. Het bedrijf won niet alleen de hoofdprijs – goed voor € 10.000 aan marketingondersteuning – maar werd onmiddellijk begraven in een lawine van internationale media-aandacht na de overwinning. Dit resulteerde bijvoorbeeld in het winnen van de CES 2020. Het bedrijf produceert nu voor tal van klanten in verschillende landen en heeft financiering binnengehaald om verdere internationale groei te stimuleren.

Enterprise Europe Network

Water Alliance is een partner in het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk omvat meer dan 50 landen wereldwijd. EEN ondersteunt kmo’s wereldwijd die op zoek zijn naar internationale samenwerking of die geïnteresseerd zijn in het betreden van nieuwe markten. EEN helpt ook bij het beantwoorden van vragen waarmee u en uw KMO te maken kunnen krijgen wanneer u uw zakelijke activiteiten in het buitenland wilt uitbreiden, bijvoorbeeld vragen over Europese wet- en regelgeving en financieringsbronnen. Via EEN geeft Water Alliance u toegang tot een wereldwijd netwerk van experts, specialisten en vooral contacten met potentiële zakenpartners.

Meer informatie?

Voor meer details en informatie kunt u een e-mail sturen naar Liesbeth Omvlee

Startup in Residence

Start-up in Residence Noord-Nederland is een innovatieve samenwerking tussen overheden en startups. Via het programma worden startups verbonden met uitdagingen in Noord-Nederland. Het programma van 6 maanden biedt startups een intensief trainingsprogramma en de ondersteuning van professionele coaches / mentoren. De regeringen die de challenge hebben meegebracht, worden launching customer of partner voor de startups. In Noord-Nederland is het SIR-programma vaak gericht op watergerelateerde uitdagingen. WaterCampus is via onze partner Founded in Friesland aan het programma gekoppeld.