WaterCampus Business Café – Bescherming door middel van octrooien

City: Leeuwarden én online
Country: Nederland
Time: 14:00
Date: 6 oktober - 6 oktober

Je bent ondernemer en wilt voldoen aan de marktvraag. Tegelijk wil je je concurrenten voorblijven. Het is dus extra belangrijk om je goed te onderscheiden, bijvoorbeeld door innovatie. Maar hoe voorkom je dat aan het eind van een lang R&D proces de concurrent er met je idee vandoor gaat? En mag je je nieuwe product wel zomaar op de markt brengen? Belangrijke vragen die donderdag 6 oktober worden beantwoord tijdens het

WaterCampus Business Café ‘Bescherming d.m.v. Octrooien – Wat zijn de juiste afwegingen en wat zijn de valkuilen?’

 

Een octrooi beschermt een uitvinding. Heb je een octrooi, dan mogen anderen dat product of technische proces niet maken, gebruiken, doorverkopen, verhuren, afleveren, aan een ander aanbieden, invoeren of in voorraad hebben.

Maar welke zaken moet je nou eigenlijk in de gaten houden? En is het aanvragen van een octrooi altijd de slimste handelswijze? Omdat het aanvragen van een octrooi kostbaar kan zijn, is het des te belangrijker dat je goede keuzes maakt, zodat je investering zichzelf terug verdient.

Praktijkervaringen

Leer van de praktijkervaringen van Ingo Blume van Pentair X-Flow: is een octrooi altijd de beste keuze? En wat hebben Coca Cola, WD-40 en LbL-membranen eigenlijk met elkaar gemeen? Laurens Verberne van Rolapac vertelt over de uitdagingen waar een beginnend ondernemer in octrooiland tegenaan loopt. Maar ook deskundigen komen aan het woord. Gijs van Hoorn van RVO komt aan het woord over wat je met Intellectueel eigendom kunt. En waar begin je dan? Tenslotte stelt Rudi Riemens van EP&C dat er geen conflicten kunnen ontstaan over een helder en zuiver geschreven octrooi.

Voor wie interessant?

Wil je als ondernemer zelf de vruchten plukken van je innovaties? Of wil je voorkomen dat je met jouw product de rechten van een ander schendt? Dan is dit WaterCampus Business Café voor interessant voor jou!

Na afloop is er een netwerkborrel om na te praten.

Naast live aanwezig zijn in Leeuwarden ( de locatie wordt nog bekend gemaakt)  is het ook mogelijk om digitaal aan te haken.

In het kort

Waar:                 Online en live in Leeuwarden ( locatie wordt nog bekend gemaakt)

Wanneer:           donderdag 6 oktober

Hoe laat:            inloop vanaf 14.00, programma 14.30 – 16.30 uur

Toegang:           gratis

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Water Alliance.