RVO: Virtuele handelsmissie Italië met minister Sigrid Kaag

City: Online
Country: Nederland/Italië
Date: 3 november - 4 november

Bent u actief op het gebied van watertechnologie in de landbouwsector? Of juist op het gebied van watertechnologie in de bebouwde omgeving? En wilt u zakendoen in Italië? Neem dan deel aan de virtuele handelsmissie op 3 en 4 november met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Het overkoepelende thema van deze missie is ‘circulaire economie’. De missie valt samen met Ecomondo, Europa’s belangrijkste conferentie en beurs op dit gebied.

Deze missie brengt u naar Italië, zonder dat u op reis hoeft. Online ontmoet u Italiaanse ondernemers die, net als u, willen samenwerken op het gebied van circulaire economie. U krijgt de kans om uw kennis te verbreden en nieuwe contacten op te doen.

“Join the conversation” op social media via #NLItaly!

Naar Italië vanuit uw eigen huiskamer

De missie staat uitsluitend open voor watertech bedrijven en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren:

  • afvalwaterzuivering;
  • hergebruik van water in de industriële sector, in de bebouwde omgeving en in duurzame landbouw.

Italië als handelspartner

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Nederland exporteert jaarlijks ruim € 20 miljard naar Italië. Het land vormt daarmee de 6e afzetmarkt van Nederland. Vice versa is Nederland voor Italië de 10e exportmarkt, met een waarde van € 10,8 miljard. Nederland telt maar liefst 17.000 bedrijven met een handelsrelatie met Italië. Italië is hard getroffen door het coronavirus. Ondanks de economische krimp blijft Italië, als voorloper op klimaatgebied, investeren in de ‘green economy’.

Bedrijvenprogramma

De missie geeft u de gelegenheid om een goed beeld te krijgen van de korte- en middellangetermijnplannen van overheden en andere betrokkenen, op het gebied van circulaire economie en bovengenoemde sectoren. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de belangrijkste kansen voor uw bedrijf verder te verkennen.

Kosten en deelname

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van het RVO of neem contact op met Water Alliance  Liaison Business Development Juliette Douglas via j.douglas@wateralliance.nl