RoadKennisShow – Handboek Zwembaden on Tour! Energiebesparing in Zwembaden

City: Nieuwegein
Country: Nederland
Time: 14:30
Date: 8 juni - 8 juni

Na de succesvolle lancering van het handboek zwembaden in oktober 2022 heeft de expertgroep zwembaden van Water Alliance door vragen uit de markt besloten een aantal kennissessies te organiseren op basis van thema’s uit het handboek. Hiermee geven we invulling aan onze missie om een bijdrage te leveren aan optimale, veilige, gezonde en duurzame zwembeleving!

Verrijk je kennis op gebied van energiebesparing
Om jouw kennis te vergroten, ideeën op te doen en branchegenoten te ontmoeten nodigt de Expertgroep Zwembaden jou van harte uit om aanwezig te zijn bij de eerste RoadkennisShow: Handboek Zwembaden on Tour! met als thema Energiebesparing in Zwembaden. Deze interactieve kennissessie is op donderdag 8 juni 2023 van 14.30 tot 17.30 uur in Sportcomplex Merwestein, Merweplein 1, in Nieuwegein. Tijdens deze bijeenkomst zullen leden van de expertgroep presentaties verzorgen over energiebesparing in zwembaden en ingaan op de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Programma
14.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur Presentatie energiebesparing in zwembaden
16.30 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde

Noodzaak om slimmer om te gaan met energie
Door de hoge energieprijzen, nieuwe wet- en regelgeving, bezuinigingen en de veranderende vraag in de markt staan zwembadexploitanten voor grote uitdagingen. De hoge energiekosten zetten de exploitatie steeds verder onder druk, terwijl wet- en regelgeving steeds meer van zwembaden vraagt op het gebied van veiligheid, hygiëne en duurzaamheid.

Zwembaden zullen, om het hoofd boven water te kunnen houden, op korte termijn de kosten moeten verlagen en de omzet verhogen. In een gemiddeld zwembad ging tot voor kort ongeveer 30 % van de exploitatiekosten op aan energie en het onderhoud en beheer van de accommodatie nu is dat mede door de hoge energiekosten ruim 60%.

Interessant voor
De kennis die we als expertgroep delen is interessant voor diverse functies binnen het zwembadwezen.
• zwembadmanagers
• hoofd technische diensten
• adviseurs
• exploitanten

Kosten
De deelnamekosten voor deze bijeenkomst bedragen € 75,- excl. BTW per persoon.
Je ontvangt een Handboek Zwembaden cadeau.

Verrijk je energiekennis en meld je ook aan
Mis het niet en meld je vandaag nog aan, want vol is vol. Na de aanmelding ontvang je een deelnamebevestiging met de routebeschrijving. Aanmelden kan via het formulier op de website van Water Alliance: klik hier.