Crossectorale sessie ‘Waterverrijkende technologieën voor de glastuinbouw; wat zijn de kansen en de uitdagingen?’

City: Amsterdam
Country: Nederland
Time: 11:15
Date: 15 juni - 15 juni

Ben jij donderdag 15 juni op de Greentech beurs in de Amsterdam RAI? Bezoek dan om 11.15 uur de crossectorale sessie ‘Waterverrijkende technologieën voor de glastuinbouw; wat zijn de kansen en de uitdagingen?’.

Water wordt steeds vaker als groeimedium gebruikt in de (glas)tuinbouw. Ook streven we naar een gesloten watersysteem oftewel een circulaire waterhuishouding zonder (vervuild) restwater. Maar hier ligt ook de uitdaging: hoe benut je de nutriënten optimaal zodat  je weerbare planten en een hogere opbrengst krijgt? Verschillende technieken die zich richten op het verrijken van water komen aan bod.. Maak bijvoorbeeld kennis met ‘nano-bubbels’: wat is deze belangrijke ontwikkeling is en wat is het effect op de plant, de opbrengst, de ziektedruk en het milieu? En hoe draagt het bij aan een meer circulaire waterhuishouding, meer hergebruik van water en minder lozen?

Sprekers

Pieter Vlaar van Vertify zal je meer uitleggen over nanotechnologie in de (glas)tuinbouw. Daarnaast presenteren Mario van der Bree ( Fundamental Systems) en Niek Schrijvershof (Bio Organic Catalyst) hun bedrijf. Jan Broos van Broos Water zal de sessie leiden. Wil je ook aanwezig zijn? Kijk dan op https://mailchi.mp/6f6d696135a7/envaquatt7dec23-13637733 voor details.

Toegang

Dit event vindt plaats tijdens de GreenTech Amsterdam beurs. Om de sessie te kunnen bezoeken heb je een ticket nodig voor de beurs. Kaarten voor de beurs zijn hier te koop. De sessie zelf is gratis.

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Water Alliance