Aqua Nederland Vakbeurs

City: Gorinchem
Country: Nederland
Date: 21 maart - 23 maart

De vakbeurs voor de gehele waterketen

Aqua Nederland Vakbeurs is dé vakbeurs van Nederland op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Op 21, 22 & 23 maart 2023 vindt dit toonaangevende evenement voor de nationale waterbranche plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Ook Water Alliance is aanwezig op de AQUA Nederland Vakbeurs. Je vindt ons, samen met partners Wetsus, CEW en CIV Water, op de WaterCampus stand: nummer C.204.

Maar je kunt ons ook treffen op de Aqua Business Lounge (standnummer A.202), een gezamenlijk initatief van Water Alliance, NWP en Easyfairs. Kom langs voor diverse interessante spreekuren, een goed gesprek een ontbijtsessie of netwerkborrel! Je vindt zowel de WaterCampus stand als de Lounge op Next Level (te bereiken via de roltrap).

 

 

 

Innovatiestraat tijdens Aqua Nederland 2023

Schets innovatiestraat stand

Uitstraling

De innovatiestraat wordt in samenwerking met Water Alliance ingevuld. Deelnemers brengen hier hun bedrijf en laatste innovatie onder de aandacht. De Innovatiestraat wordt in stijl aangekleed en bestaat uit diverse stands die samen een wijk vormen. De uitstraling van iedere stand is eenduidig, waardoor de volledige focus op de innovatie ligt.

Op de plattegrond

De locatie van de Innovatiestraat is op Next Level, onze vernieuwde bovenverdieping. Deze is compleet ingericht voor advies, netwerken, innovaties en kennissessies. Met de komst van een extra roltrap in het midden van de beurshal is Next Level een integraal onderdeel van de beursvloer geworden. Stands C205a-k zijn de stand van de innovatiestraat.

Programma Aqua Business Lounge

Wat is er te doen op de Aqua Business Lounge (A.202)?

Dinsdag 21 maart

10.30-11.00 uur Financieringskansen tot €60.000 (100% gefinancierd) voor Nederlandse watertech MKB-ers Het CircInWater project biedt financiële ondersteuning voor Europese mkb-partijen voor de ontwikkeling van wateroplossingen binnen de agrifood en energie-intensieve sectoren (pulp&paper, mijnbouw, staal, chemie). Dit biedt ook kansen voor Nederlandse watertechnologiebedrijven die bezig zijn met activiteiten op het vlak van opschaling, piloting, demonstratie en productontwikkeling binnen de genoemde sectoren. Door Stefan Bergsma, International Project Manager Water Alliance

13:30 – 14:30 uur  Jouw innovatie naar de markt? Onze innovatiemakelaar helpt je op weg! Welke financieringsmogelijkheden zijn er eigenlijk? Of waar liggen de marktkansen en welke instanties en instrumenten zijn er om mijn innovatie verder te helpen? Onze Innovatiemakelaars beantwoorden jouw vragen en helpen je op weg met praktische informatie. In een kosteloos adviesgesprek helpen ze jou op weg in de Nederlandse kennis- en innovatiestructuur. Het advies richt zich op:

• Innovatie van producten, processen of diensten; • Het verlenen van technologische bijstand; • Diensten voor het overdragen van technologie.

Meer informatie over Innovatiemakelaars? Kom dan langs bij de WaterCampusstand. Of vraag gelijk een kosteloos gesprek met een innovatiemakelaar aan! Dit kan via innovatiemakelaar@wateralliance.nl Door Rixt Sinnema en Brigitte Duffhues, Project Managers Water Alliance

17.00-17.30 uur Groeiplan Watertechnologie, welke kansen biedt dit voor jullie? De komende 10 jaar wordt € 342 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling, groei en export van de watertechnologiesector. Tijdens het spreekuur zal een toelichting gegeven worden op het plan en is er ruimte voor het stellen van vragen. Door Ronald Wielinga, Manager Entrepreneurship WaterCampus

17.30-18.30 uur Netwerkborrel

Woensdag 22 maart

10.30 – 11.00 uur Groeiplan Watertechnologie, welke kansen biedt dit voor jullie? De komende 10 jaar wordt € 342 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling, groei en export van de watertechnologiesector. Tijdens het spreekuur zal een toelichting gegeven worden op het plan en is er ruimte voor het stellen van vragen. Door Ronald Wielinga, Manager Entrepreneurship WaterCampus 11.00 – 13.00 uur Match & Meet Tijdens een lunch kun je als MKB’er in contact komen met waterschappen en kijken waar de uitdagingen liggen. Wat hebben jullie elkaar te bieden en hoe kun je dit eventueel een vervolg geven? Kom naar de Match & Meet! Door Aqua Nederland, Infracampus – Stichting IKN, VPdelta+ en Water Alliance

13:30- 14:30 uur  Jouw innovatie naar de markt? Onze innovatiemakelaar helpt je op weg! Welke financieringsmogelijkheden zijn er eigenlijk? Of waar liggen de marktkansen en welke instanties en instrumenten zijn er om mijn innovatie verder te helpen? Onze Innovatiemakelaars beantwoorden jouw vragen en helpen je op weg met praktische informatie. In een kosteloos adviesgesprek helpen ze jou op weg in de Nederlandse kennis- en innovatiestructuur. Het advies richt zich op:

• Innovatie van producten, processen of diensten; • Het verlenen van technologische bijstand; • Diensten voor het overdragen van technologie.

Meer informatie over Innovatiemakelaars? Kom dan langs bij de WaterCampusstand. Of vraag gelijk een kosteloos gesprek met een innovatiemakelaar aan! Dit kan via innovatiemakelaar@wateralliance.nl Door Rixt Sinnema en Brigitte Duffhues, Project Managers Water Alliance

Donderdag 23 maart

10.30 – 11.00 uur Groeiplan Watertechnologie, welke kansen biedt dit voor jullie? De komende 10 jaar wordt € 342 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling, groei en export van de watertechnologiesector. Tijdens het spreekuur zal een toelichting gegeven worden op het plan en is er ruimte voor het stellen van vragen. Door Ronald Wielinga, Manager Entrepreneurship WaterCampus

13:30- 14:30 uur Jouw innovatie naar de markt? Onze innovatiemakelaar helpt je op weg!  Welke financieringsmogelijkheden zijn er eigenlijk? Of waar liggen de marktkansen en welke instanties en instrumenten zijn er om mijn innovatie verder te helpen? Onze Innovatiemakelaars beantwoorden jouw vragen en helpen je op weg met praktische informatie. In een kosteloos adviesgesprek helpen ze jou op weg in de Nederlandse kennis- en innovatiestructuur. Het advies richt zich op:

• Innovatie van producten, processen of diensten; • Het verlenen van technologische bijstand; • Diensten voor het overdragen van technologie.

Meer informatie over Innovatiemakelaars? Kom dan langs bij de WaterCampusstand. Of vraag gelijk een kosteloos gesprek met een innovatiemakelaar aan! Dit kan via innovatiemakelaar@wateralliance.nl Door Rixt Sinnema en Brigitte Duffhues, Project Managers Water Alliance

Exposantendiner

In samenwerking met Easyfairs organiseert Water Alliance dinsdag 21 maart om 19.00 het Exposantendiner. Het diner wordt mede aangeboden door TKI Watertechnologie.

Water Alliance nodigt alle leden uit om hierbij aanwezig te zijn. Heb je geen stand? Geen probleem, dan ben je als Water Alliance lid óók van harte welkom! Zorg er dan wel voor dat je er ruim vóór 18.00 bent. De beurs sluit namelijk om 18.00 de deuren. Vergeet ook niet je te registreren als bezoeker. Het diner vindt plaats in de foyer van de Evenementenhal Gorinchem. Je kunt je hier aanmelden. Dit kan tot donderdag 16 maart, 17.oo uur.

De innovatiemakelaar

Vraag jij je wel eens af welke financierings-mogelijkheden er eigenlijk zijn? Of waar de marktkansen liggen en welke instanties en instrumenten er zijn om jóuw innovatie een stap verder te brengen?

Onze Innovatiemakelaars kunnen jou hierbij helpen. Zij beantwoorden jouw vragen en helpen je op weg met praktische informatie.

In een kosteloos adviesgesprek helpen ze jou op weg in de Nederlandse kennis- en innovatiestructuur. Kom langs op de stand, Rixt Sinnema staat voor je klaar. Of kijk hier voor meer info.

Kennissessies

Water Alliance is trotse partner van Aqua Nederland. Zo organiseren we een aantal kennissessies samen met onze leden in het Kennistheater.

Dinsdag

Tijdstip: 17:30 – 18:00 uur

Proceswater: alles kan, maar waar te beginnen? Technisch gezien is industriële waterbehandeling en -besparing geen enkel probleem, technieken te over. Maar welke noodzaak is er? Hoe kom ik als niet-waterexpert bij mijn uiteindelijke doel? Welke uitdagingen kom ik onderweg tegen?

Eén ding kan in ieder geval geconcludeerd worden, de watervoorziening in Nederland staat onder druk en de regelgeving voor het lozen op het oppervlaktewater wordt strikter. Bezig zijn met de juiste stappen binnen de fabriek zal doen voorkomen dat de kosten in de toekomst toenemen of nog erger, de fabriek stil komt te liggen. Moderatie: André Mepschen, Business Developer Nationaal Water Alliance

Woensdag

Tijdstip: 10.00-11.30 uur

Minisymposium ‘Microverontreiniging in water’, status en toekomst Microverontreinigingen (microplastics, medicijnresten, hormonen etc.) in allerlei vormen komen dagelijks in ons oppervlaktewater terecht. Wat gebeurt er op dit gebied qua onderzoek en regulering en in hoeverre zijn er technieken om dit te voorkomen? Moderatie: André Mepschen, Business Developer Nationaal Water Alliance

Wall of Support

Heb je een vraag over verdere ontwikkeling van je innovatie? Schrijf je vraag op en hang hem op de Wall of Support die op de beurs aanwezig is. Of heb je juist een antwoord op één van de vragen? Plak je visitekaartje eronder en wordt verbonden.

Vacatureplein en WaterJobs

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien hangt de vacature die je zoekt op het Vacatureplein. Scan de code en vind de nieuwste vacatures van de WaterCampus partijen en haar partners. Of kijk nu alvast op WaterJobs. Tot op de beurs!