DeSah

Landustrie B.V. uit Sneek is sinds 2004 aangesloten bij Wetsus en Water Alliance, als onderdeel van de strategie om een ​​eigen technologieportfolio op te bouwen en de kennisintensiteit van het bedrijf te vergroten. Een van de resultaten is de oprichting van het succesvolle zusterbedrijf DeSah B.V. De missie van DeSah is het ontwikkelen en toepassen van innovatieve en duurzame technologieën en concepten binnen de (decentrale) waterketen.

Op basis van de kennis uit het Wetsus-onderzoek is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van decentrale afvalwaterzuivering. Het eerste demonstratieproject van DeSah vond plaats in Sneek, een plaats in de provincie Friesland. Bij dit project is het zwarte (toilet) water in 32 woningen losgekoppeld van de rest van het riool en succesvol gezuiverd. Het trok veel internationale aandacht en leidde al snel tot een tweede project waarbij een hele wijk in Sneek wordt voorzien van het DeSah-concept.

Samen met WaterCampus-partners, universiteiten en leveranciers heeft DeSah haar innovatieve technologie door de jaren heen continu geperfectioneerd. Momenteel wordt het wereldwijd uitgerold. DeSah heeft een aantal projecten gerealiseerd in Nederland en Oekraïne en werkt aan een aantal projecten in Zweden en Canada.

Ook geïnteresseerd om succesvol te worden?

Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.

DeSah projecten

DeSah Project “Waterschoon” in Sneek

DeSah Vergister in Den Haag

DeSah project in Ukraine

Afvalwaterzuivering in containers van Desah in Oekraïne