Wetsus en CEW laten meiden kennismaken met watertechnologie tijdens Girlsday 2018

Ruim vijftig meiden van het Comenius College in Leeuwarden en RSG Wiringherlant in Wieringerwerf komen op donderdag 12 april naar WaterCampus Leeuwarden om kennis te maken met watertechnologie. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe PH-waardes gemeten worden, hoe afvalwater gereinigd wordt en hoe je van zout water zoet water maakt. De activiteiten worden georganiseerd door WaterCampus-partners Wetsus en Centre of Expertise Water Technology (CEW) in het kader van Girlsday. In het hele land organiseren bedrijven op deze dag activiteiten voor meisjes in bètatechniek en ICT.

Potentiële watertechnologen

Bij Wetsus krijgen de meiden een korte uitleg over de WaterCampus, de partners en de bedrijven die er gevestigd zijn, de opleidingsmogelijkheden en de baanperspectieven. Vervolgens gaan de ruim vijftig tweedeklassers havo en vwo van beide scholen zelf werken met proefopstellingen in het laboratorium van Wetsus en het Waterapplicatiecentrum (WAC). Na de gezamenlijke lunch kunnen de potentiële watertechnologen speeddaten met de werknemers van Wetsus, CEW en andere WaterCampus-partners.

11.000 meisjes

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.
VHTO organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.