Wereld Waterdag in ‘Bright Ideas Hub’ bij Wetsus

In het kader van Wereld Waterdag ontvangen op donderdag 22 maart Gedeputeerde Sander de Rouwe,Cees Buisman en Johannes Boonstra, Wetsus, Albert Janssen, Global Manager Water; Shell Group Environmenten en Linda Weijers, Environmental Advisor Water, Shell International, leerlingen uit groep 8 van basisschool De Pionier uit Leeuwarden bij de Generation Discover bright ideas hub en bij Wetsus.

Shell en Wetsus bundelen krachten

Shell en Wetsus bundelen hun krachten om schoolklassen uit de regio twee weken (van 12 t/m 23 maart) spelenderwijs kennis te laten maken met wetenschap en technologie.
Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de online bright ideas challenge ontwikkeld. Het klassenbezoek aan de hub, een futuristische gele dome, is hier onderdeel van. Gedurende twee weken zullen ruim 700 basisschoolleerlingen uit de regio een bezoek brengen aan de hub en het lab van Wetsus.

Bright ideas hub

In de bright ideas hub doen de leerlingen in ruim een uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen mondiale uitdagingen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Tijdens de workshop bij Wetsus leren ze meer over watertechnologie en wateronderzoek.
De bright ideas challenge daagt bovenbouw leerlingen uit het basisonderwijs uit om na te denken over oplossingen voor onze wereld op het gebied van water, energie en voedsel. Kinderen komen zo op een interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Daarbij ontdekken ze tegelijkertijd dat zij zélf tot slimme ideeën en oplossingen kunnen komen voor een betere wereld. Schoolklassen uit heel Nederland kunnen tot eind april deelnemen aan de landelijke bright ideas challenge. Een indrukwekkende jury selecteert de drie beste landelijke ideeën en reikt de publieksprijs uit.

We nodigen je graag uit voor Wereld Waterdag in de Generation Discover bright ideas hub bij Wetsus. We kijken uit naar je komst!

Wat?
Wereld Waterdag bij Wetsus in Leeuwarden
Wie?
Raad van Bestuur Wetsus – Johannes Boonstra, Cees Buisman
Gedeputeerde provincie Fryslân – Sander de Rouwe
Shell – Albert Janssen, Global Manager Water; Shell Group Environment, Linda Weijers, Environmental Advisor Water
Waar?
Wetsus, Oostergoweg 9 | 8911 MA Leeuwarden
Wanneer?
22 Maart 8:45 – 11:00 (officiële opening 08.45 tot 09.00 uur)
Aanmelden en/of interviewverzoeken via Hester Henstra (hester.henstra@wetsus.nl)