Week van de circulaire economie: Masterclass ‘Watertech, innovatiebron voor circulaire economie’

City: Online
Country: Nederland
Time: 16:00
Date: 4 February - 4 February

Van maandag 1 t/m zaterdag 6 februari 2021 worden er tal van evenementen georganiseerd tijdens de week van de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Samen maken deelnemers hun verhaal rond.

Ook Water speelt een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie. Watertechnologie kan gebruikt worden om andere sectoren te verduurzamen en circulair in te richten, tegelijkertijd zijn er technologie├źn ontwikkeld in andere sectoren die weer toegepast kunnen worden in de watertechnologie.

Masterclass 4 februari

Tijdens de week van de circulaire economie organiseert Water Alliance in samenwerking met TKI een Masterclass die de vele cross-overs die er tussen watertechnologie en andere sectoren zijn belicht en geeft inzicht hoe ondernemers hun innovatie m.b.t. watertechnologie verder kunnen ontwikkelen.

Water is steeds meer een bron van meerdere grondstoffen. In deze masterclass nemen we u mee langs innovaties in de watertechnologie, die bijdragen aan de circulaire economie.

Of het nu gaat om het terugwinnen van waardevolle grondstoffen uit afvalwater, het slim hergebruiken van water binnen een huishouden of de industrie, watertechnologie biedt tal van kansen en speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. In deze masterclass maakt u kennis met technologische innovaties die van afvalwater een bron van grondstoffen maakt en die consumenten in staat stellen hun water slimmer te (her)gebruiken.

De sprekers nemen u mee langs de weg van innovatieketen, van toegepast onderzoek via een start-up en doorontwikkeling naar een technologie die de wereld verovert.

Aanmelden kan via deze link.