WaterCampus Business Café: Watertechnologie met Circulaire Producten

City: WaterCampus Leeuwarden
Country: Nederland
Time: 12:30
Date: 6 February - 6 February

In de transitie naar een circulaire economie is water cruciaal en onmisbaar. Ontwikkelaars van watertechnologie springen hier op in met producten die duurzaam leven en ondernemen mogelijk maken. Maar hoe circulair zijn deze producten zelf eigenlijk? En hoe kun je als technologieontwikkelaar circulariteit in je producten verankeren?

Op donderdag 6 februari 2020 organiseert WaterCampus Leeuwarden, in samenwerking met Vereniging Circulair Friesland, Water Alliance en het Centre of Expertise Water Technology (CEW), een business café met als thema ‘Circulaire Producten in Watertechnologie’.
N.B. Het aantal plaatsen voor dit Business Café is beperkt tot 50.

Wat u kunt verwachten

Na de inloop en het welkomwoord krijgt u een Inspiratielezing van Elwin de Vink, Hoofd Ontwerp bij Donkergroen. Donkergroen wil veranderen van een ‘groenbedrijf’
in een ‘groen bedrijf’. In deze transformatie wil het bedrijf verder gaan dan alleen duurzaam: in 2035 willen ze volledig circulair functioneren.

De lezing wordt gevolgd door een Miniworkshop Circulair Ondernemen en Ontwerpen, door Linda Louwissen, o.a. Trainer Circulair Design bij CIRCO. Maak actief kennis met het vinden van waardedestructie, circulaire kansen, diverse businessmodellen en ontwerpstrategieën. Deze miniworkshop is een introductie op de uiterst populaire driedaagse CIRCO Circular Business Design Track.

Jacqueline Hofstede, Directeur bij Ynova Innovation Company, sluit het inhoudelijk programma af met de lezing Transitieprogramma, van ontwerp naar produceren. Circulariteit is niet een eenmalige actie; welke invloed heeft circulariteit op de eigen bedrijfsprocessen nu en in de toekomst?

Meer informatie over deze editie van het WaterCampus Business Café en mogelijkheid tot aanmelden vind u op de website van het CEW