Kwaliteitsmanager

Vacature Kwaliteitsmanager

In de functie van Kwaliteitsmanager ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van het management. Je adviseert en ondersteunt bij de ontwikkeling, implementatie, borging en toetsing van het kwaliteitsbeleid van Hydrocare en haar drie dochterondernemingen Hydroscope, HydroBusiness en Hydreco.

Wat ga je doen?
Als Kwaliteitsmanager houd je je bezig met beleid en ontwikkeling. Zo ontwikkel je een kwaliteitsbeleid, procedures en protocollen. Ook ontwikkel je in overleg meetinstrumenten ten behoeve van kwaliteitssystemen, zoals klanttevredenheidsonderzoeken en leveranciersbeoordelingen. Het volgen van relevante ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit hoort bij je werkzaamheden.

Je hebt een adviesfunctie richting directie ten aanzien van het kwaliteitsbeleid. Daarnaast geef je voorlichting en instructies met betrekking tot de uitvoering van het kwaliteitsbeleid aan directie, management en medewerkers binnen de organisatie.

Je begeleidt de implementatie van het kwaliteitsbeleid, systemen en instrumenten en de daarbij behorende veranderingsprocessen. Het is van belang het kwaliteitsmanagementsysteem up-to-date te houden door correcties op kwaliteitsdocumenten te verwerken en hierover te communiceren. Je signaleert knelpunten binnen de organisatie die voortvloeien vanuit audits en klachten, maakt probleem- en procesanalyses en stelt verbetervoorstellen op.

Naast deze werkzaamheden voer je regelmatig audits uit en neem je deel aan commissies, werk- en projectgroepen.

Jij maakt het verschil! Als Kwaliteitsmanager ben je iemand die ondernemerschap toont en aantoonbare ervaring meebrengt in een kwaliteitsfunctie binnen een (middel)groot bedrijf. De geschikte kandidaat heeft goede communicatieve vaardigheden en is in staat deze met overtuigingskracht over te brengen aan zowel certificerende instellingen en leidinggevenden als collega’s. Hierdoor neem je mensen echt mee in jouw kwaliteitsmanagement. Je bent onafhankelijk en sociaal.