Strategisch Adviseur Drinkwater

Ben jij degene die de belangen van de drinkwatersector goed aanvoelt en daarover op strategisch niveau mee wil denken én het gezicht is van WLN bij Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater?

Solliciteer dan naar de functie van: Strategisch Adviseur Drinkwater (32 tot 40 uur per week)

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.
Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.

Hoe ziet de organisatie en functie eruit? WLN bestaat uit de afdelingen Technologie en Advies, het Laboratorium en Bedrijfsvoering & Informatiemanagement. De drie managers van de genoemde afdelingen vormen samen met de directeur het Managementteam.
Als Strategische Adviseur drinkwater kom je te werken op de afdeling Technologie en Advies, een dynamische omgeving met 21 collega’s. De afdeling draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking, advisering en het uitvoeren van technologisch onderzoek. Technologie en Advies doet dit voor de drinkwaterproductie van de twee moederbedrijven, WMD Drinkwater, Waterbedrijf Groningen en hun industriewaterdochters. Andere opdrachtgevers zijn gemeentes, waterschappen en bedrijven uit de industriële sector.