Sales Engineer

Als Sales Engineer ben jij verantwoordelijk voor het calculeren & offreren van uiteenlopende waterbehandelingsinstallaties. Vanuit de binnendienst ben jij het directe aanspreekpunt voor onze klanten. Samen met onze accountmanagers haal je nieuwe projecten binnen.

Jij maakt het eerste ontwerp, gebaseerd op een P&ID, specifieke uitgangspunten of bestek. Daarna stel jij de calculatie op en draag je zorg voor de technische offerte. Deze aanbieding bespreek je met onze accountmanagers. Jouw directe collega’s leren jou graag alle kneepjes van het mooie waterbehandelingsvak.

Tijdens de aanbiedings- en calculatiefase ben jij veel in het contact met onze process & mechanical engineers, maar ook met diverse leveranciers. Je vraagt prijzen op voor specifieke appendages, maar ook voor leidingwerk, frames of schakelkasten. Als het project binnengehaald is, zorg je voor een optimale overdracht; van opdrachtbevestiging tot aan kick-off naar onze afdeling projecten. Ook handel je het salestraject nauwkeurig in ons ERP-systeem af.