R&D Manager

Jouw verantwoordelijkheden als R&D Manager
Als R&D Manager houd je je bezig met het vormen van de toekomstvisie R&D binnen ons bedrijf en toets je periodiek of deze nog aansluit bij de wetenschappelijke technologie- en (markt)ontwikkelingen. Hiervoor haal je actief informatie op bij collega’s & onze partners. Je natuurlijke charisma helpt je niet alleen bij het vergaren van bovenstaande informatie, maar weet je ook als geen ander in te zetten om Colsen als technologieontwikkelaar actief uit te dragen op (sociale) media, in vakbladen en tijdens het spreken op symposia. Technologieontwikkelaar? Zeker, in hart en nieren! En als R&D Manager neem jij de leiding in onze denktank om samen de beschreven doelstellingen te behalen en voldoende nieuwe ideeën te initiëren, beoordelen en coördineren. Daarnaast blijf je in de praktijk collega’s ondersteunen met jouw technologische kennis op het gebied van trouble-shooting in projecten en bij klanten.
Met voorgenoemde kennis op zak neem je de leiding als het gaat om ontwikkelingsstrategie op het gebied van investeringen in mensen en middelen. Hiervoor stel je een budget op R&D gebied op, houd je investeringen bij en speel je een coördinerende rol in subsidieaanvragen en de opvolging daarvan.

Waarom werken bij Colsen?
Met vestigingen in Nederland, Spanje en Zuid-Afrika en een wereldwijd netwerk aan partners werk je als onderdeel van het team samen aan hetzelfde doel: een duurzame maatwerkoplossing voor de opdrachtgever op het gebied van waterzuivering, biogasproductie en nutriënten terugwinning. Innovatie, out-of-the-box-denken en duurzaamheid staat hoog bij ons in het vaandel. We hebben een hands-on mentaliteit en een open-deur policy. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning, o.a. door maandelijkse borrels, personeelsuitjes, kaartavonden en een jaarlijkse pub quiz.

Wat vragen wij van jou?
• Je beschikt over een afgeronde masteropleiding in de richting milieutechnologie (bio engineering) of afvalwaterbehandeling;
• Je hebt een positieve en open mindset, doorzettingsvermogen en blinkt uit op charismatisch leiderschap;
• Je bent punctueel maar durft van de gebaande paden af te wijken;
• Je hebt aangetoonde commerciële vaardigheden;
• Je hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.