Adviseur drinkwater

Voel jij je als een vis in het water bij de watervraagstukken van drinkwaterbedrijven? Heb je een brede ervaring in en kennis van procestechnologie van drinkwaterzuiveringen en ken je de uitdagingen die de huidige tijd aan deze sector stelt, kom dan bij WLN het team van technologen en adviseurs versterken.

WLN, gevestigd te Glimmen is op zoek naar een: Adviseur Drinkwater (32 tot 40 uur per week)

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.
Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken? Je werkt in het drinkwaterteam van de afdeling Technologie en Advies (T&A), een dynamische omgeving met 21 medewerkers. De medewerkers van de afdeling T&A dragen zorg voor de waterkwaliteitsbewaking, advisering en het uitvoeren van technologisch onderzoek. Dit doen ze voor de waterproductie van de twee moederbedrijven, WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen; hun industriedochters en opdrachtgevers zoals industrie, gemeentes en waterschappen. De interactie met het laboratorium van WLN is intensief, waardoor analyses van waterkwaliteit snel kunnen worden geduid en tot een passend advies leiden. Er is veel aandacht voor vernieuwing, innovatie en technologische ontwikkeling in de waterzuivering in de breedste zin. Door de ruime kennis en ervaring die aanwezig is op de afdeling T&A en via de nauwe banden met hogescholen, universiteiten en kennisinstellingen, vinden we de beste oplossing voor een scala aan watervraagstukken.