Accountmanager Buitenriolering en Waterbeheer

Ben je commercieel, initiatiefrijk en sterk in het leggen en onderhouden van langdurige relaties? Jij speelt een belangrijke rol in het salesproces en zorgt samen met je collega’s voor een succesvolle samenwerking met bestaande en nieuwe klanten.  

Verantwoordelijkheden

Pipelife is één van de grootste producenten van hoogwaardige kunststof leidingsystemen in Europa met meer dan 25 productielocaties door heel Europa en de Verenigde Staten. Als Accountmanager buitenriolering en waterbeheer vertegenwoordig je Pipelife bij onze klanten en relaties. Primair ben je verantwoordelijk voor: De verkoop en advies van en over producten/systemen bij voorschrijvende partijen zoals gemeentes, landelijke overheidsinstanties en adviseurs. Dit doe je ook met onze handelspartners op het gebied van aanbiedingen en projectoplossingen. Daarnaast het beheren en verder ontwikkelen van de relaties met bovengenoemde partijen.

Werkzaamheden

  • Je werkt samen met de Productmanager en collega’s van Marketing aan de introductie en promotie van nieuwe producten en systemen.
  • Je versterkt de positie van Pipelife door contacten te onderhouden en te adviseren over producten en systemen bij de voorschrijvende partijen zoals de overheid, ingenieursbureaus, adviseurs en aannemers GWW. Dit doe je ook bij projecten en bij onze groothandel-partners op het gebied van aanbiedingen en technische oplossingen.
  • Je bent/blijft op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen, volgt nieuwe projecten en adviseert relaties over nieuwe kansen in de markt.
  • Je werkt nauw samen met collega’s van R&D, de commerciële binnendienst en overige collega’s. Je zorgt ervoor dat het productenpakket toekomstbestendig is en blijft.