2 Technologen Waterzuivering

Voel jij je als een vis in het water bij alle watervraagstukken? Weet jij een scherpe analyse te maken van de vraag en praktische oplossingen voor de klant te bieden? Kom dan bij WLN het team van technologen versterken.

Op welke afdeling kom je te werken en waar ga je aan werken?
Je komt te werken op de afdeling Technologie en Advies, een dynamische omgeving met ruim 20 collega’s. De afdeling T&A draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking, advisering en het uitvoeren van technologisch onderzoek. We doen dit voor de drinkwaterproductie van de twee moederbedrijven, WMD Drinkwaterbedrijf en Waterbedrijf Groningen en hun industriewaterdochters. Andere opdrachtgevers zijn gemeentes, waterschappen en bedrijven uit de industriële sector.

De interactie met het laboratorium van WLN is intensief, waardoor analyses van waterkwaliteit snel op waarde kunnen worden geschat en tot passende adviezen kunnen leiden. Er is aandacht voor vernieuwing, innovatie en technologische ontwikkeling in de waterzuivering. Door de ruime kennis en ervaring die aanwezig is bij de afdeling en via de nauwe banden met hogescholen, universiteiten en kennisinstellingen vinden we de beste oplossing voor de watervraagstukken.

De technoloog waterzuivering adviseert over optimalisatie van bestaande installaties en de systeemkeuze en ontwerpgrondslagen van toekomstige waterinstallaties ten behoeve van in eerste instantie de drinkwaterpartners, maar ook voor een scala aan meer industriële klanten. De toegepaste technologieën variëren van grond- en oppervlaktewaterzuiveringen, afvalwaterzuiveringen, tot de productie van ultra puur water.

De basis van je werk is de advisering over een efficiënte bedrijfsvoering en het optimaliseren van bestaande installaties. De groei van zowel de drink- als industriewaterbehoefte in de regio is groot, terwijl de beschikbaarheid van goed water beperkt is. Deze situatie vraagt om het
herkennen van kansen, zodat met behulp van onze onderzoeken en adviezen die kansen kunnen worden verzilverd. Kortom: een boeiende en veelzijdige functie!

Wat breng je mee?
Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (chemische technologie, procestechnologie, milieutechnologie, gezondheidskunde, milieuwetenschappen of een andere relevante watergerelateerde opleiding) bij voorkeur met enkele jaren voor de functie gewenste werkervaring.

  • Affiniteit met proces engineering is een pré.
  • Je beschikt over een netwerk in de waterbehandeling.
  • Je blik is naar voren gericht en je hebt “voelsprieten” voor nieuwe ontwikkelingen.
  • Je stelt je proactief en betrokken op.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, je bent mondeling communicatief vaardig en kunt dit ook omzetten op schrift.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
  • Je bent bekend met projectmatig werken.

Wat heeft WLN jou te bieden?
Een contract voor de duur van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal J van de WWb-loonlijn. Dit betekent maximaal € 5.096,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week).

Als technoloog heb je de mogelijkheid te beschikken over een leaseauto. Gedeeltelijk vanuit huis werken is inmiddels standaard geworden in deze functie. Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof).